In timp ce drumurile europene au fost si in 2017 cele mai sigure drumuri din lume, cu o medie de 49 de accidente fatale la un milion de locuitori, Romania se afla pe ultimul loc in topul tarilor din blocul comunitar la acest indicator, in conditiile in care a avut cea mai mare rata a accidentelor mortale din UE (98 de accidente mortale la un milion de locuitori, dublu fata de media din Uniunea Europeana), potrivit unui anunt facut de Comisia Europeana.

Executivul Uniunii Europene arata ca in prezent doar doua state membre, Romania si Bulgaria, au o rata a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori, fata de sapte state membre in anul 2010. De asemenea, in 2017, majoritatea statelor care fac parte din UE aveau o rata a accidentelor mortale mai mica de 60 de decese la un milion de locuitori, iar opt din aceste state aveau chiar o rata a accidentelor mortale mai mica de 40 de decese la un milion de locuitori.

In UE, Suedia (25 de decese la un milion de locuitori), Marea Britanie (27), Olanda (31) si Danemarca (32) au avut cele mai scazute numere in 2017. Pe de alta parte, Estonia si Slovenia au raportat cea mai mare scadere a numarului de accidente mortale in 2017 fata de anul 2016, minus 32% si, respectiv, minus 20%. In schimb, in tara noastra, numarul de accidente mortale a crescut cu un procent in 2017 fata de anul 2016.

Via: Auto Bild Romania