Soferii care nu acumuleaza niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi doua puncte bonus pentru anul urmator, cand vor avea permisul suspendat doar la acumularea a 17 puncte. Masura este inclusa intr-un proiect de lege.

O noua propunere legislativa a aparut in Parlament pentru modificarea Codului Rutier. De data aceasta, un grup de parlamentari propune imbunatatirea legislatiei rutiere pentru a-i recompensa pe soferii prudenti care nu sunt sanctionati de politisti.

Astfel, proiectul prevede ca soferii care nu primesc niciun punct de penalizare pe parcursul unui an calendaristic vor primi un bonus de doua puncte pentru anul urmator. In acest fel, in anul urmator, soferii respectivi vor avea permisul suspendat pentru 30 de zile la acumularea a 17 puncte de penalizare, comparativ cu numarul standard de 15 puncte de penalizare.

In expunerea de motive, parlamentarii care au semnat proiectul de lege afirma ca o astfel de lege ar incuraja soferii sa conduca mai prudent pentru a evita sanctiunile politistilor rutieri.

“Persoanele fizice si juridice care in decursul unui an calendaristic nu au fost sanctionate si nu au primit punct de penalizare, vor primi ca bonus, pentru anul urmator, 2 puncte, fata de pragul de 15 puncte pentru care se suspenda exercitarea dreptului de a conduce”, se mentioneaza in proiectul de lege depus la Parlament.

Via: Auto Bild Romania