Masinile care nu au inspectia tehnica periodica (ITP) valabila la momentul depunerii cererii de inscriere in programul Rabla ori la momentul depunerii dosarului de acceptare (in cazul firmelor) nu vor mai fi acceptate la casare, stabileste un proiect de act normativ acum in dezbatere.

O alta modificare importanta prevede ca firmele care primesc bonusul prin programul Rabla vor fi monitorizate si obligate sa inmatriculeze masinile noi pe numele beneficiarului, altfel riscand sa piarda ajutorul acordat.

Cea mai importanta schimbare propusa este conditia ca masina duss la casare, in schimbul primei pentru cumpararea masinii noi, sa aiba neaparat ITP valabil. “Acest criteriu a fost introdus pentru a se evidentia faptul ca autovehiculul uzat casat in cadrul programului a circulat pe drumurile publice”, e motivatia din spatele acestei idei, conform celor de la minister.

Regulile din Programul Rabla 2018 se vor schimba in perioada urmatoare, potrivit Proiectului de Ordin al Ministerului Mediului privind modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017 – 2019, document de curand pus in dezbatere.

Via: Auto Bild Romania