Sesiunea pentru 2018 a Programelor ‘Rabla Clasic’ si ‘Rabla Plus’ va demara in cel mai scurt timp posibil, speram in maximum doua saptamani, a declarat, joi, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Vom finanta in continuare, din Fondul de Mediu, Programul pentru reinnoirea parcului auto national – vechiul ‘Rabla Clasic’, prin care fiecare dintre noi care avem acasa o masina mai veche de opt ani, sa putem sa o dam si sa primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acelasi pe care l-am dat anul trecut, cu ajutorul caruia sa putem cumpara o masina noua. In acelasi timp, toate valorile si pentru hibrid, si pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au aceleasi sume, respectiv 1.000 si 1.500 de lei. Programul continua si in acest an pentru ca s-a dovedit clar ca este nevoie sa ne adaptam la tot ce inseamna schimbare, sa protejam mediul inconjurator si sa avem grija de sanatatea populatiei si cu precadere a generatiilor viitoare. Astfel, programul ‘Rabla Plus’ va avea acelasi ecobonus de 10.000 de euro. Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, numarul masinilor introduse pe piata (electrice 100%, n.r.), si pe care romanii au dorit sa le achizitioneze a fost de peste 1.000. In acelasi timp, se pastreaza ecobonusul de 4.500 de euro pentru masinile hibrid plug-in’, a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului a precizat, totodata, ca ambele programe ‘Rabla’ ar urma sa debuteze ‘in cel mai scurt timp posibil, in maximum doua saptamani’.

Via: Auto Bild Romania