Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a atras atentia asupra faptului ca “nicio taxa auto nu va fi lansata in perioada urmatoare” si ca “ceea ce s-a vehiculat nu este adevarat”.

Ultimele zile i-au bulversat de tot pe soferii din Romania dupa ce au aparut zvonuri potrivit carora o noua taxa auto ar urma sa fie introdusa in vara acestui an. Era vorba despre o taxa de prima inmatriculare cuprinsa intre 50 si 3000 de euro, in functie de nivelul de poluare al automobilului.

“Vreau sa precizez ca nu este vorba despre nicio taxa de timbru care ar putea sa fie lansata in perioada urmatoare. Nu facem niciodata promisiuni sau lansam in spatiul public lucruri care sa nu fie adevarate si lucruri care sa nu fie fundamentate. Va rog sa luati de bun numai ceea ce va comunic eu si cred ca v-ati obisnuit ca sunt un om extrem de corect si nu vorbesc niciodata din ceea ce mi se spune si din ceea ce vad, ci din ceea ce scrie in lege,” a spus ministrul Gratiela Gavrilescu.

Aceasta a adaugat: “Niciuna dintre valorile respective nu este adevarata. Nici macar nu ne-am gandit la ele, pentru ca deocamdata eu spun ca mai bine sa nu ne grabim, ci sa facem lucrurile incet si sigur, pe un numar mare de ani, astfel incat sa putem sa avem grija de sanatatea populatiei si mediul sa nu fie poluat. (…)”.

Ministrul a incheiat: “Transmit tuturor romanilor ca nu este vorba despre niciun fel de taxa de mediu, de poluare sau cum s-o mai numi ea, in perioada urmatoare si nicidecum despre valorile care s-au vehiculat. Sunt pur si simplu speculatii. Nu avem termen limita, pentru ca ne dorim foarte mult ca, in momentul in care iesim cu o formula, aceea sa fie o formula realista, care sa fie comparativa cu ceea ce se intampla in alte tari membre ale Uniunii Europene si sa fie o formula din care sa reiasa clar ca va plati cel care polueaza. De asemenea, vom tine cont de toti factorii de poluare”.

Via: Auto Bild Romania