Din luna iunie, probele biologice pentru testarea alcoolemiei, la conducatorii auto vor trebui procesate exclusiv cu un dispozitiv special care trebuie sa se afle in dotarea tuturor Serviciilor IML din tara.

Masura este impusa de decizia comuna a Institutului de Medicina Legala Mina Minovici si Consiliului Superior de Medicina Legala, care prevede ca vor fi acceptate doar rezultatele testelor efectuate cu noua metoda.

Echipamentul costa aproximativ 50.000 de euro, iar achizitionarea acestuia este obligatorie pentru a nu se ajunge la retragerea acreditarii Serviciului de Medicina Legala.

Alcoolul este unul dintre factorii care determina cele mai multe accidente rutiere si in Romania. Pana la o anumita limita, alcoolemia este sanctionata doar contraventional, dar la o valoare mai mare devine pentru sofer si o problema penala.

Valoarea alcoolemiei este data de cantitatea de alcool pur consumata, in grame, inmultita cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul impartit la greutatea corporala a celui care a baut.

Via: Auto Bild Romania