Veste buna pentru soferii care au fost loviti in trafic. Cat timp isi repara autoturismul, pot folosi unul inchiriat, iar cheltuielile sunt suportate de polita RCA a celui care i-a accidentat.

Masura este in vigoare din 2016, dar pana acum putini soferi au beneficiat de ea. In ultima vreme, aceasta regula este promovata de service-urile care vor sa isi fidelizeze clientii, dar si de firmele de inchirieri auto care isi pot creste in acest fel veniturile.

Potrivit unei norme emisa de Autoritatea de Supraveghere Financiara cei care se aleg cu masina avariata pot beneficia de decontarea cheltuielilor cu inchirierea unui autoturism dintr-o clasa similara cu a lor pe polita RCA a soferului vinovat, pe durata cat vehiculul personal nu poate fi folosit. De asemenea, pagubitilor le pot fi decontate platile facute cu transportul – daca aleg sa nu isi inchirieze o masina.

Actul stabileste si cum se calculeaza perioada maxima pentru care pot fi decontate cheltuielile cu inchirierea unei masini. Desi norma potrivit careia proprietarii masinilor avariate in accidente pot beneficia de decontarea cheltuielilor cu inchirierea unui autoturism este in vigoare de peste un an, putini soferi stiu de ea.

Via: Auto Bild Romania